RENDHAGYÓ LAKOSSÁGI FÓRUM 2017.09.28-án

 

 

A Játszótereink Fejlesztése témában, 2017. szeptember 28-án tartott Lakossági Fórum minden szempontból rendhagyó volt, akár témáját, akár formáját, akár kiemelkedő eredményeit tekintve.

Formájában különleges volt, hiszen ez volt az első olyan lakossági fórum, melynek a kisgyermekek is igen aktív szereplői voltak. Mivel a téma elsősorban a kis- és nagyobb gyermekes szülőket érinti, ezért gondoltunk arra, hogy játszósarkot ( kis csúszdával, mászóalagúttal, házi főzött gyurmával és kifestőkkel) alakítunk ki, hogy ne a gyermekek felügyeletének megoldása legyen a szülők részvételének gátja és minél többen el tudjanak jönni. Bár a zajszint “kissé” magasabb volt a lakossági fórumokon megszokottnál, de így is nagyon hatékonynak bizonyult a megbeszélés. Fontos rövid és hosszabb távon megvalósítható terveinkre kaptunk ígéretet illetve támogatást, valamint számos célt fogalmaztunk meg együtt a jövőre nézve.

A Fórumot Sajtos Sándor Polgármester Úr nyitotta, minden részletre kiterjedő, fotókkal illusztrált előadással a településen található játszóterekről, illetve azok fejlesztési lehetőségeiről. Ezt követően Szűcs Kata vázolta fel, hogy mi elsősorban milyen területek fejlesztésére gondoltunk, mit tartanánk fontosnak a Ti hozzászólásaitok, illetve a mi elképzeléseink és szakmai meglátásaink alapján. Ezt követte az én összefoglalóm arról, hogy milyen forrásokból is szeretnénk a terveinket megvalósítani, majd végül nagyon hatékony ötleteléssel zárult a Fórum a résztvevők közreműködésével.

Amit biztosan kijelenthetünk, hogy több család kérésére a tótfalui posta mögötti játszótérre egy hónapon belül kerítés épül, így a gyerekek biztonságosan játszhatnak majd ezen a területen. Ezen kívül az Önkormányzat adománygyűjtő dobozok megvásárlásával járul hozzá kezdeti költségeinkhez, mely dobozokat a helyi kereskedelmi egységekben szeretnénk majd elhelyezni. Mindezeken kívül nagyon fontos hír számunkra, hogy a jövő évi költségvetésbe már be fog kerülni a játszótérfejlesztés tétele, hiszen nem csupán Polgármester Úr, de a teljes Képviselő Testület támogatja céljainkat. Ezen kívül a Danubia Televízió ingyenes hirdetési lehetőséget biztosított számunkra, illetve hirdetéseink a Faluújságban is térítési díj nélkül jelenhetnek majd meg.

A finanszírozást tehát önkormányzati forrásból, magánszemélyek, vállalkozók és cégek adományaiból, jótékonysági rendezvények bevételeiből és esetleges pályázati forrásokból szeretnénk megvalósítani. Az adományokat készpénz, banki átutalások és tárgyi eszközök útján fogadnánk. Az adakozni kész magánszemélyeket hirdetések segítségével szeretnénk megszólítani (Danubia Televízió, Faluújság, szórólapok, plakátok), a vállalkozókat, cégeket pedig személyesen, illetve levélben tervezzük felkeresni. Az adományok törvényes és mindenki számára megnyugtató módon történő gyűjtését az Önkormányzat nyilatkozata illetve az EEDE garantálja, de szándékunkban áll a település összes civil szervezetét megkeresni és elnyerni az ő támogatásukat is.

A tényleges gyűjtést akkor tudjuk megkezdeni, ha egészen konkrét célokat tudunk megfogalmazni. Az Önkormányzat rövidesen megküldi számunkra azon területek listáját, ahol játszótér fejlesztés vagy kialakítás elképzelhető. A területeket megvizsgálva kisgyermeki, szülői és szakmai szempontokat is figyelembe véve fogjuk az Önkormányzattal közösen kialakítani az adott terület fejlesztési koncepcióját, majd rangsorolni a terveket. A Fórumon elhangzottak alapján első számú célként egy tótfalui játszótér kiépítését szeretnénk megcélozni lehetőség szerint a Duna-parton, illetve az Almásy játszótér további fejlesztését: árnyékolók és a bölcsődés korosztály számára is használható, készségfejlesztő eszközök beszerzését.

Az 1. rendhagyó tahitótfalui fórum tehát igen eredményesen zajlott, mind a résztvevők, mind a csoportunk tagsága számára. A további fejleményekről folyamatos tájékoztatást fogunk nyújtani és biztosan kérjük majd a segítségeteket is. Bízunk benne, hogy együtt nagy dolgokat vihetünk végre és megvalósíthatjuk az elképzelésinket a gyermekeink és a településünk örömére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.