EGYEZTETÉS POLGÁRMESTER ÚRRAL

2017. 11.11-én Polgármester Úrral Egyeztettem néhány, javarészt a játszótereinkkel kapcsolatos kérdésben, illetve pár kis-és nagyobb gyermekes családot érintő kérdésben. Megbeszélésünk során az alábbi témaköröket érintettük:

 

1. Ecsedy Aladár téri játszótér

A Lakossági Fórumon ígért, játszóteret az autóktól elválasztó kerítés várhatóan november hónapban megépül. A fák kivágására azért volt szükség, mert belül teljesen korhadtak voltak, gyakorlatilag életveszélyt jelentettek az ott tartózkodókra. Új, előnevelt fákat fognak telepíteni a térre, melyeket a tájépítész fog majd szakmai szempontokat is figyelembe véve kiválasztani. A játszótér a fák nélkül sajnos nagyon kopár és barátságtalan lett, így felmerült, hogy a hátsó falat dekoráljuk. A kerítés tulajdonosa, Szabó Judit (aki az oviban a néptáncot tartja) felajánlotta, hogy különböző népi motívumokat előrajzol a falra, és ezeket a nagycsoportos óvodás és iskolás gyerekek kiszínezhetik. Ezzel kapcsolatban szükség van további egyeztetésekre. Amennyiben engedélyt kapunk erre, azt jelezni fogom.

2. Pihenőpark

A focipályán beindult sportélet miatt a pihenőparki játszóteret egyre többen használják. A játszótér sajnos nagyon rossz állapotban van, a csúszda egyenesen használhatatlan, mióta három éve leszaggatták a lépcsőfokokat és kitépték az egyik kapaszkodót – igaz, a csúszófelület már ezt megelőzően is kopott volt, gyakorlatilag nem csúszott. A csúszda vas részei hegesztéssel helyrehozhatók, a csúszófelületet pedig le lehet kezelni olyan festékkel, ami vizes bázisú és gyerekbarát. Amennyiben erre engedélyt kapunk, azt jelezni fogjuk. A játszótér további fejlesztése a bekerítést követően válhat aktuálissá.

3. Boros Izabella utca

Az Almásy játszótér fölött, a Boros Izabella utcában található néhány régi és rozsdás, de első ránézésre jól használható játszóeszköz. Felmerült, hogy ezeket az eszközöket helyezzük át máshová, ahol többen tudnák ezeket a játékokat használni, kellemesebb és frekventáltabb környezetben. Mivel azonban a hozzászólások tanúsága szerint ezt a létesítményt sokan szeretik, ezért marad a helyén. Aki eddig nem ismerte, nézze meg – tényleg igazi retro játszótér.

4. Forrásteremtés

A költségvetésben kevés forrás van fejlesztésre, és rengeteg a településen a tennivaló. Bízunk benne, hogy ennek ellenére a játszóterekre is jut annyi pénz, hogy számottevő eredményt érjünk el a játszóterek szebbé, jobbá, használhatóbbá tételében.

5. Bölcsőde

A vonatkozó jogszabály szerint 2018. december 31-ig kell beindítani a bölcsődei ellátást Tahitótfalun is. Ezen már javában dolgozik az önkormányzat: a tahisi óvoda épületében kaphat helyet egy önkormányzati fenntartású, hagyományos bölcsődei csoport, illetve folynak a tárgyalások arról, hogy családi bölcsőde is indulhasson a településen. Tehát a törvényben megszabott határidőig biztosan beindul a bölcsőde, de a cél az, hogy minél hamarabb tudják biztosítani a dolgozó szülők kisgyermekeinek napközbeni ellátását.

6. Orvosi rendelők

A részben már elnyert pályázati pénzből megvalósítandó egészségközpontban háziorvosi, gyermekorvosi és védőnői rendelők is helyet kapnak majd, így a jövőben a Tahiban lakók sokkal kényelmesebb körülmények között vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Az egészségház felépítése a tervek szerint 2018-ban épül meg.

7. Új bölcsőde és iskola épületek

Az önkormányzat középtávú céljai közé tartozik egy új bölcsődei helyszín és egy új iskola létesítése. A bölcsődéhez az MTA üdülő kiváló adottságokkal rendelkezik mind az épület kialakítását, mind a környezetét tekintve. Az Önkormányzat szeretné az épületet megvásárolni – remélhetőleg sikerrel járnak majd. A Népház közelében pedig 8 tantermes iskolát szeretnének építeni részben a jelenlegi szükségtantermek kiváltására, részben pedig a gyermekek egyre növekvő számának köszönhető többletigény ellátására.

A fenti témákban felmerült kérdésekkel kapcsolatos fejleményekről itt, a honlapon, illetve Facebook csoportunkban adunk naprakész tájékoztatást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.